• Novi Beograd -Tošin bunar 232g    Batajnica - M. Z. Radosavljevica 370

Proizvodi > Pločasti materijali > EUROLIGHT PLOČE

PLOČASTI MATERIJALI - EUROLIGHT PLOČE

U svetu pločastih materijala za izradu nameštaja, EUROLIGHT predstavlja najsavremenije i najpraktičnije sredstvo za ispunjenje sve kompleksnijih enterijeriskih zahteva. Sastavljenje su od dva noseća sloja iverice debljine 8 mm oplemenjena balans i dekor folijom dok se između nalazi kartonsko saće. Debljina EUROLIGHT-a može biti od 19-100 mm, dok je na našem tržištu već ustaljena debljina od 50 mm. Fizička svojstva kartonskog saća odgovaraju svojstvima rešetke, što EUROLIGHT -u pruža izuzetnu nosivost i otpornost kako na uvijanje tako i na ukupno opterećenje.

Ujedno, kartonsko saće ga čini skoro trostruko lakšim od dobijene debljine od pune iverice. Masivno je lakše. kao i za ostale nove proizvode tehnička rešenja se i dalje usavršavaju, već postojeća u potpunosti zadovoljavaju sve postavljene preduslove.

Pogledajte dezene

Sečenje EUROLIGHT-a se preporučuje na horizontalnim formatizerima sa štelujućom pritisnom gredom. Zatvaranje stranica vrši se kantovanjem sa kant trakom 2 mm,sa obaveznim predfrezerima i na kant mašini koja ima mogućnost kantovanja do 50 mm visine materijala. Spajanje se može vršiti na više načina od kojih su najprimenjeniji spajanje gerovanjem, ili sa vi-bi spojnicom. U slučaju potrebe, sa frezenkovanjem ili bez, pre kantovanja se može ubaciti letvica pa se na taj način može koristiti tanji kant materijal ili dobiti jači spoj.

Šrafljenje okova predviđeno je euro-vijcima, dok se takođe mogu koristiti i npr. 4×17, sa kontrolisanijim zavrtanjem. Sa zadnje, HDF se može ili ufalcovati ili ukucati tankim ekserima ili klanfama. Izrada police na nevidljivim nosačima, vrši se umetanjem sa zadnje strane dve (zalivene lepkom za drvo) letvice koje se kasnije izbuše za debljinu nosača. Prilikom krivoliniskog sečenja, preporučuje se sečenje glodalom potrebne visine kako bi obe strane bile isečene u jednom prolazu, dok se za krivolinijsko kantovanje ne preporučuju radijusi manji od 10 cm.

  • Falco wood industry
  • E egger
  • Niemann
  • Thermopal
  • Kronospan

OSTALI PLOČASTI MATERIJALI

Aktuelna ponuda

Preuzmite cenovnike