Vrata ormarića i fijoke su prvo što se primeti kada se zakorači u kuhinju. Zastarele ručke na fijokama i vratima, izgrebano drvo i skinuta boja sa ovih delova odaju jako loš utisak što se svima dešava. Zato podignute delove u kojima su čaše otvorite staklenim vratima i dodali ste vedrinu i širinu na jednostavan način. Zamenite neka od vrata, (možda baš u nekoj drugoj kompatibilnoj boji), podarite im visok sjaj, stavite nove moderne rukohvate i kuhinja odmah dobija novu dimenziju. To isto važi i za radne delove. Kvalitetan prostor bez ogrebotina i ishabanosti za prirpremanje hrane će Vam svaki put podići raspoloženje.

Ako se ne plašite rizika, četku u ruke i farbajte.

Zidovi i kuhinjski delovi u svetloj boji daju trenutni utisak širine, prostranosti i osvetljenosti. Taj utisak stiče se zbog reflekcije svetlosti i sakrivanja mnoštva mana, uključujući ogrebotine i udubljenja na starim delovima nameštaja. Takođe, ukoliko ne možete da priuštite sebi nerđajući čelik, kupite dobru farbu u toj boji i razlika se gotovo ne može uočiti.

Nemojte zanemariti osvetljenje. Moderni minimalistički lusteri nisu rezervisani samo za dnevnu sobu. Oni su divan aksesoar koji svojom dvostrukom ulogom u potpunosti može promeniti atmosferu. Tako ako odaberete pravi, imate odlično osvetljenje i luksuzni ukras za kuhinju koji daje neočekivani efekat.

Umetničko delo je odličan način da se atmosfera i izgled jedne prostorije podigne na viši nivo. Ne trebate se plašiti da će to možda moderna slika izgledati neprimereno. Budite hrabri i dajte prostoru lični pečat. Zapravo, tako se stvara iluzija još većeg prostora.

Sitne kuhinjske aparate ''sklonite sa očiju''. Ništa ne uništava atmosferu kao toster, kuvalo ili blender. Dovoljno su lagani da ih izvadite samo kada Vam zatrebaju.

Za kraj, izglancajte svoje prozore, ukrasite ih najlepšom zavesom u bojama koje se slažu sa bojama kuhinjskih elemenata i ne zaboravite na cveće i ukrasne činije sa slatkišima.

Agacija će Vam sa zadovoljstvom dati ideju kako da osvežite prostor uz minimalne izmene materijalima po meri i eventualno razbijete monotoniju uklapanjem nekog drugog dezena u već postojeću strukturu. Zvuci zanimljivo, zar ne?