Razlozi za promenu razmeštaja, dekoracije ili sitnih detalja u domu su brojni. Uglavnom je to zbog ishabanosti, dotrajalosti ili zastarevanja komada nameštaja, a ne tako retko i zbog želje da se uporedo sa nekim aktuelnim životnim dešavanjima i promenama – isto to prenese na mikrosvet zvani dom.

Mogućnost za veliko renoviranje se prosečnom čoveku retko ukazuje, pa se ta promena uglavnom svodi na premeštanje nameštaja sa jedne strane prostorije na drugu, dodavanje dugo biranog predmata na pravo mesto, promene tepiha, tapeta, boje zidova... Ono što je najvažnije jeste održavanje funkcionalnosti, udobnosti i zadržavanje ličnog pečata – koji, naravno tokom života poprima uvek nove note i nijanse.


Da biste okrenuli novi list i započeli nešto veliko, prihvatili izazove i transformaciju, potrebna je hrabrost. Mi Vas ohrabljujemo, podržavamo svaku ideju koja će Vam oplemeniti dom i pretvaramo je u stvarnost.

Ali ako imate želju i potrebu da nešto promenite, a ideje prosto ne dolaze, naši korisni saveti Vam možda otvore nove vidike pa jedan delić toga primenite i u svom domu kako bi ga osvežili i prilagodili sebi.

Iako se razne drangulije mogu pronaći u prvoj kineskoj radnji u komšiluku, to ne znači da bi trebalo da ih iz iste te radnje premeštate u svoju kuću. Razne rasprodaje, akcije i sniženja su zaista primamljiv poziv na kupovinu, i kako kod „kineza“, tako i u okviru ovakvih akcija, može se pronaći nešto zanimljivo za jednu sezonu. Ali ako želite da ulažete u dom i dodate nešto što će Vas i za deset ili dvadeset godina gledati u istom stanju kao i kada ste taj komad kupili i podsećati upravo na pomenuti period života – birajte kvalitet.

Najbolja stvar za sve umetničke duše u kojima se krije talenat i smisao za lepo i funkcionalno je definitivno mogućnost naručivanja nameštaja po meri. Pored mogućnosti da u svoj dom unesete predmet koji će biti onakav kakvog ste ga zamislili, za optimalnu cenu Vi odlučujete o materijalu, dezenu, boji i veličini uz savet stručnjaka koji će samo uobličiti tu ideju u ostvarljivu zamisao.

Promena boja prekrivača ili zidova, dezena tepiha, osvetljenja ili razmeštaja dekorativnih biljaka je nešto kao promena okvira slike. To nadogradite novim ukrasnim kutijama, statuama, dekorativnim vazama, satovima, svećnjacima ili novim tanjirima. Dodavanje po kojeg komada nameštaja ili barem njihovo premeštanje, uz gore pomenute izmene, može stvoriti drugačiju kućnu atmosferu. Možda je upravo to ono što bi trebalo da uradite da bi aktuelna dešavanja, promene i raspoloženja uskladili sa prostorom i osećaj da nešto krećete iznova preslikali na svoj mali svet.

Da biste okrenuli novi list i započeli nešto veliko, prihvatili izazove i transformaciju, potrebna je hrabrost. Mi Vas ohrabljujemo, podržavamo svaku ideju koja će Vam oplemeniti dom i pretvaramo je u stvarnost.

Da li ste spremni? Ako jeste, znate gde smo.