U novoj godini, ideja dekoracije prostora i dalje leži u minimalizmu. S obzirom na to, naučite kako da istaknete svoj dom u jednostavnom maniru.

Učinite svoj minimalistički uređen prostor šarenim! Glavom bez obzira bežite od monotonije! Neka svaka soba izgleda potpuno drugačije od prethodne. Naravno, nameštaj mora biti šik i jedinstven, kako moderan stil ne bi pao u vodu. Izbor boja, skup lampi i zidnih ukrasa predstavljaju završni pečat u vašoj tip-top sređenoj, minimalistički uređenoj kući.

Podržavamo vaše ideje i nadograđujemo ih i u 2015. godini.

Centralna prostorija je naravno dnevna soba. Ona nije tu samo da bi udovoljila vama i vašim potrebama, već i da ugosti članove porodice, prijatelje i sve ostale posetioce vašeg cenjenog doma. Ona se uglavnom ne nalazi daleko od samog ulaza, pa će biti kriva za stvaranje prvog utiska svakog ko kroči u vaš dom. Samim tim, centralna prostorija zahteva posebnu ljubav i pažnju domaćina, kako bi i gosti mogli u njoj da se osećaju dobrodošlo. Kako se radi o minimalizmu, ni sama soba ne treba biti prevelika. Možda vam se čini da je to olakšavajuća okolnost, ali morate biti snalažljivi i pametni pri njenom uređivanu. Možda se pitate šta tu ima toliko teško... dovoljno ste spasobni da rasporedite nameštaj. Verovatno i jeste tako. Samo se držite jednostavnosti i urednosti – to je glavna ideja.

Imati pravu šemu boja je ključna stvar lepote doma. Prava kombinacija je već pola puta do njenog savršenog uređenja. Sa odgovarajućim bojama, dobijate lep izgled, prijatnu atmasferu i ambijent koji poziva na povratak. Tu naravno treba ukopiti nameštaj, koji može imati ulogu dopunjavanja ili pravljenja kontrasta sa zidovima. Pored funkcionalnosti, on dodaje estetsku vrednost prostoriji.

Kao i za svaki drugi stil uređenja, nameštaj mora igrati glavnu ulogu. Ako se skoncentrišete na sofu, trpezarijski sto sa stolicama, ili stočić za kafu – to je sasvim dovoljno. Neka baš taj komad bude jedinstveno jednostavan, a on će pokrenuti dalje ideje za uređenje.

Podržavamo vaše ideje i nadograđujemo ih i u 2015. godini.