Dizajn kancelarije je krucijalan faktor koji može diktirati razliku između uspeha i neuspeha. Zato treba obratiti pažnju na detalje koji će podići izgled prostorije na viši nivo i povećati produktivnost, a Vama i ljudima u Vašem okruženju dati dodatni elan.

Cena dobro osmišljenog i funkcionalnog dizajna kancelarije može biti nešto viša nego što je slučaj sa ostalim prostorijama, ali cena koja se možete platiti neulaganjem u opremanje je često mnogo veća.

Nefunkcionalan prostor je veliki neprijatelj koncentraciji, naročito kod osoba koje vole dobru organizaciju. Kako je vreme koje provodimo u poslu, razmišljanju, osmišljanju i izvršavanju raznih zadataka sve duže, boravak u kancelariji ili radnoj sobi mora biti prijatan, pozitivan, inspirativan i veseo.

Važna stavka koja se ne sme preskočiti je svetlo. Što više prirodnog svetla, sunčevih zraka i dobrog osvetljenja je obavezno. Manjak prirodne svetlosti dovodi do negativnih rezultata i lošijeg raspoloženja, pa to sigurno nije ono što želite. Kako bismo potpomogli zracima da dođu do izražaja, treba obezbediti otvoren prostor, što manje tamnih zidova, a više staklenih površina. Radni stolovi bi obavezno trebalo da budu prijateljski otvoreni, ni mali ni veliki, bez pregrada među njima, po mogućstvu sa pogledom ka prozorima.

Treba u radni prostor uneti svakodnevni život. Nemojte se odricati dekorisanja slikama, figurama, a naročito cvećem i biljkama sa velikim, punim zelenim listovima. Tako kada se umorite možete odmoriti pogled zelenilom.

Ali takodje treba ulagati u nameštaj. Iako možda kao primamljiva ideja izgleda ušteda tu i tamo, na malo jeftinijem stolu, fotelji, polici, ali tako se na duži vremenski period neće uštedeti ništa, već naprotiv. Ne krivite sebe i budite sigurni da je loše osmišljen radni prostor glavni krivac za slabiju produktivnost.

Agacija d.o.o. se trudi da po pristupačnoj ceni, a odličnom kvalitetu, kreira nameštaj prilagođen svakom prostoru ponaosob, što pruža mogućnost uređenja ličnog radnog prostora ili kancelarija u skaldu sa identitetom firme, njenim vrednostima, i potrebama brendiranja njenim zaštitnim bojama, oblicima i senzibilitetom. Takav prostor zaposlene inspiriše da postižu bolje rezultate, čini da ga doživljavaju kao svoj lični prostor, a za sve ostale je prepoznatljiv i upečatljiv.