Upravo je to bio razlog zbog kojeg su gradske arhitekte ponudile rešenje u vidu zgrada sa stanovima od svega nekoliko kvadrata u kojima ima mesta za sve: kuhinju sa svim elementima, kupatilo, krevet, radni sto, televizor , a pri tome može da se živi bez saplitanja o nameštaj i ostalo pokućstvo.

U slučaju da Vam organizacija nije jača strana – što prostorna, što ona u Vašoj glavi , mali prostor može biti i manji problem. Mi kažemo: nemojte očajavati. Pomislite na sve ono dobro što ide sa manjim prostorom – manje prašine i sređivanja, manja rata za stan, manji računi, manje ulaganja, renoviranja i opremanja, ali zato više bliskosti, udobnosti, toplote i ljubavi!


Ako živite u garsonjeri ili malenom stanu od 30-ak kvadrata, verovarno ne mislite da je odgovor na Vaše probleme vezane za uređenje prostora u nekom ogromnom plakaru. Upravo ćemo sve što ste do sada mislili da znate – obrnuti naglavačke!

Tajna je u takozvanom “apartmanu na rasklapanje” koji potpuno opravdava svoj naziv. Naime, sve što je potrebno za život stalo je u jedan ormar. Da, ormar kao kredenac ili plakar. Zovite ga kako hoćete. On je prelep i u njega staje krevet, sto (radni, trpezarijski, noćni), gardarober, police za knjige i kuhinjske elemente. Mislite, to je neverovatno? Onda pogledajte sami.

Ovakvo rešenje je zaista genijalno, zar ne? Umesto pregrađivanja i deljenja prostora na manje prostorije, stan praktično otvarate, a neophodan nameštaj suzbijate gotovo u jednu tačku kada ga ne koristite. Pametna vrata i paneli se mogu otvarati, širiti i prilagoditi kako bi otkrili komade koji su Vam u datom trenutnu potrebni.

Krevet se pojavljuje iz centra, noćni stočić se krije u zidu, a svetlo nije zaklonjeno zahvaljujući improvizovanom prozorčiću. Deo tih istih glomaznih vrata se otvara kako bi otkrio radni sto koji u kombinaciji sa ugrađenim policama donosi kancelariju u Vaš stan, pa i savršen ambijent za rad ili učenje.

Rasklopivi sto može poslužiti kao bar ili bife pri ulasku. Skrivena svetla sa vrha ormara osvetljavaju gotovo ceo stan, pa standardne lampe nisu ni potrebne.

Vidite da je sve moguće, pa i u minijaturnom stančiću da stane sve što je potrebno za udoban život. Da biste bili savršeno srećni, ne treba Vam vila niti prostor u kom u zadnjem slučaju nećete ni boraviti. Za život je dovoljno da imate nekoliko svojih metara kvadratnih koje ćete funkcionalno urediti i sve neophodne stvari će sigurno stati.

Ne postoji univerzalni recept kako ćete urediti svoj dom, ali uz pomoć stručnjaka ili ovakvih kreativnih primera možete pokupiti što više ideja i stvoriti sliku o tome šta Vam tačno treba od životnog prostora.

Mi znamo kako ćete to najlakše ostvariti.