Klupa ugrađena u zid, sto na rasklapanje i pametna rešenja za sedenje mogu stvoriti ugodnu trpezariju upravo u okviru vašeg glavnog životnog prostora – dnevne sobe.

Život u gradu nije nimalo jeftin, a lokacija je ta koja diktira cene. Pa tako, za one sa limitiranim budžetom, koji su voljni da se skupe na manjem prostoru, a primaknu glavnim gradskim dešavanjima, ne sme faliti kreativnosti i domišljatosti u opremanju stana.

Prostorija koja uglavnom trpi u korist iskorišćavanja životnog prostora na najpametniji mogući način i pravljenja kompaktnog, modernog gradskog stana ili garsonjere, definitivno je trpezarija. Suočeni sa smeštanjem života u nekoliko metara kvadratnih, kako priuštiti i tri ugodna obroka dnevno? Odgovor čuči u dnevnoj sobi! Uz pomoć nekoliko trikova, kao što je dodavanje sedenja za banket stolovima koji se mogu rasklapati, možete napraviti duplo funkcionalniji prostor u kojem se pored intimne večere može uživati i u dobrom filmu.

Slobodno brišite granice, igrajte se stilovima i pravcima. Ako se ne uklapate u standarde, tu smo. Sa dobrim i pametnim izborima, ne postoji prostor koji se ne može iskoristiti na pravi način.

Ideja spajanja trpezarijskog stola sa ugradnom klupom nije ništa novo

Već duže vreme je ovaj trend popularan u cilju iskorišćavanja postora i stvaranja funkcionalne kuhinje-trpezarije. Ali ovo može jako dobro funkcionisati za dnevu sobu takođe. Stvaranjem kombinacije sofe i stola za kojim se okuplja porodica za vreme obroka, dobijate odličan, dobro iskorišćen, multifunkcionalan prostor koji neće biti bezveze iskorišćen. Napravite kombinaciju različitih stilova koji uključuju sofu i sto sa stolicama i dobićete divan kasični ambijent. Sofa može služiti kao sofistocirani deo trpezarije, ali i kao udobno mesto iz kog ćete se odmarati uz seriju ili muziku i druženje sa prijateljima. Ova, na prvi pogled nespojiva kombinacija u paketu deluje elegantno i osvežavajuće, ali u isto vreme i opušteno. Ona na pravi način oslikava užurbani, gradski stil života – na savršeno ušuškan naćin.

Imajte na umu činjenicu da većina sofa nije dovoljno visoka za trpezarijski sto, pa tu može doći do problema. Kako biste se osećali komforno u toku obroka, preporučujemo sofu koju ćete sami dizajnirati za tu svrhu. Pored sofe, za fantastičan sto pravljen po porudžbini, možete smestiti nešto više foteljice i dobićete tradicionalan i u isto vreme moderan, a na prvom mestu udoban prostor. Kako je funkcionalnost pokretač ovakvog miksa, najbolje bi bilo da sto ima centralnu bazu, a nogare stolica uklope bez sudaranja.

Tu je naravno i rasklopivi sto!

On je smišljen da sačuva proctor. Kada vam treba više mesta, jednostavno ga sklopite. Imate i mogućnost spajanja više manjih stolova u jedan i odvajanja u više barskih kada pravite kućne zabave. Možda vam ideja rasklopivih stolova ne deluje otmeno, ali plasticni ili metalni stereotipi nisu nikada ni bili u opciji. Mogućnosti ima mnogo – tu su razne kombinacije drveta, stakla, metala, svetlucavih boja i dezena. Pored neobičnosti i jedinstvenosti sklopivog stola, koji možete uklapati u različite stilove, toliko je jednostavan da ćete morati da ga zavolite. Moćićete da ga premeštate kad god poželite, što sa glomaznim, teškim stolom sigurno ne biste radili.

Slobodno brišite granice, igrajte se stilovima i pravcima. Ako se ne uklapate u standarde, tu smo. Sa dobrim i pametnim izborima, ne postoji prostor koji se ne može iskoristiti na pravi način.