Tako, nešto što može na prvi pogled da nam se svidi, zanese nas i privuče svojim izgledom, prividnom udobnošću i atraktivnošću, posle određenog vremena može učiniti da poželite da ga izbacite iz kuće. Razlog je obična nepromišljenost.

''Stavite prst na čelo'' pre nego što impulsivno kažete DA, to želim.

PREVIŠE JASTUKA

Nekoliko novih jastuka za sofu? Ili kupovina nove ugaone garniture bez tipičnog naslona, već posutim ogromnim brojem jastuka? To zvuči tako udobno i zabavno. Ali znajte da oni posle određenog perioda mogu promeniti oblik, da se jastučnice moraju redovno prati i održavati. Deca ih obožavaju, a naročito ako dođe do tuče jastucima. Takođe zauzimaju mnogo mesta za sedenje, a da ne pominjemo ako poželite da ih odložite na drugo mesto kako biste razvukli krevet – to zahteva ozbiljnu organizaciju. Ako Vam nije problem da ih konstantno nameštate kako ovo mesto ne bi izgledalo kao jutarnji krevet iz kojeg ste upravo izašli, nećete imati problem. U suprotnom, jastuci zaista mogu delovati stresno na Vas.

JARKE BOJE I PREVIŠE PRINTA

Dok se izgled nekih prostorija može osvežiti svetlim bojama koje se kombinuju sa atraktivnim, kao što su crvena ili žuta i druge jarke boje, u nekim slučajevima ovaj izbor boja je potpuni promašaj. Previše crvene deluje stresno na Vaš organizam, a naročito u spavaćoj sobi u kojoj je preporuka biti okružen mirnim bojama - kao što je tamnije ljubičasta za koju je dokazano da nas čini pospanim. Isto važi i za previše printova, naročito ako kombinujete različite u istoj prostoriji. Ako Vas ipak privlače, držite se pravila 60-30-10 (60% prostorije – dominantni print, sekundarni – 30%, print koji daje akcenat – samo 10%).
PREOPTEREĆENOST POLICA SA KNJIGAMA

Otvorene police su sasvim nepraktične, osim ako niste izuzetno uredni. Ispunjavanje svakog santimetra kućne biblioteke ili police knjigama, ramovima, slikama, fotografijama, suvenirima i ostalim sitnicama ostavlja utisak haotičnosti. Ta pretrpanost relativno malog prostora dokazano povećava nivo hormona stresa, pa ako baš ne odustajete od ove ideje, preporučuje se da se otarasite svega nepotrebnog i ostavite samo one stvari koje volite i koristite.

ZANEMARIVANJE IZGLEDA VAŠEG PLAKARA

Da li ste znali da cak 38% žena smatra da je funkcionalan orman nešto o čemu najviše treba posvetiti paznje pri odabiru nameštaja koji će krasiti dom? To je mesto koje treba da bude savršeno organizovano. Iako verovatno nemate prostoriju iz filmova napravljenu za odeću koja visi po boji i cipele koje su poređane po nameni, nema izgovora da Vaše ''skladište'' ne bude savršeno uredno. Jednostavno morate imati više otvorenog prostora u svom ormaru gde ćete moći da okačite sve haljine, košulje, sakoe i kapute bez opterećenja da li će se zgužvati. Naime to su strvati za koje se preporučuje da se ne sladište u vakuum kesama mimo sezone upotrebe. Pri izboru plakara, možda Vas privuče spoljašnjost, ali daleko je važnije ono što se nalazi iznutra. Tako imajte na umu da izbor kliznog ormara sa mnoštvom ofingera smanjuje nivo stresa pred užurbani odlazak na posao.

Napravite pravi izbor i sve što Vam treba prilagodite svojim potrebama. Agacija prati želje svojih klijenata, i uz pomoć raznolikih materijala i dezena koje ima u ponudi, izradjuje nameštaj po meri,daje savete i ideje kako biste obezbedili maksimalnu funkcionalnost i komfor u zavisnosti od raspoloživog prostora u Vašem domu.