Pokretač ekspanzije takozvanog kućnog bara je savremeni način života. Manjak vremena doveo je do toga da se masivni trpezarijski stolovi zamene pultovima za brzi doručak uz omiljeno piće koje se nalazi nadohvat ruke. Od davnih vremena, oni su prisutni u restoranima, menzama i barovima, a u skorije vreme sve više u domovima koji prate trendove ili su jednostavno ograničeni prostorom. Od velikih, staklenih, moderno osvetljenih, do onih praktičnih, pregradnih ili porodičnih.

Ako imate manji stan, ovo je idealno rešenje za Vas.

Sve više predstavljaju koristan element koji jednu prostoriju deli na dve celine, a u isto vreme zadržava kompaktnost i otvorenost prostora kojem se teži u savremenom domu. Za ovakvim šankom se okuplja, sprema se hrana, jede i s nogu, a noću uz barske stolice uživa u omiljenom piću. Malo slobodnog vremena i isto tako malo prostora, spojio nas je i okupio na jednom mestu upravo ovaj čarobni komad nameštaja.

Šank može biti odvojen i poseban element, ili sastavni deo nekog drugog. Isto tako, u zavisnosti od mogućnosti, moguće je nabaviti mobilan, prilagodljiv Vašim uslovima ili statičan ukoliko Vam to više odgovara. On može biti deo zida, kuhinje ili pregrada između dve prostorije, ili nezavisan komad specijalno dizajniran da sav akcenat u toj prostoriji bude na njemu. Igrom svetla, materijala i oblika to je itekako moguće ostvariti bilo da se radi o restoranu, kafiću, poslovnom prostoru ili Vašem domu.

Sigurno je da se namena i izgled ovog neverovatnog elementa iz godine u godinu menjaju, ali jedno je sigurno – šank postaje i ostaje sastavni deo modernog i funkcionalnog prostora i tu će se zasigurno i zadržati.

Budite kreativni! Neka dimenzije, namena, boje, osvetljenje, dekor i ugradni elementi budu po Vašoj meri. Agacija je tu da Vam pomogne oko najbitnijih detalja. Jedino što treba da uradite je da izaberete neki od naših raznovrsnih pločastih materijala, osmislite dizajn i pustite mašti na volju, a za sve ostalo će se pobrinuti naš projektni biro i naši vredni i iskusni majstori.