Cilj ovog zanimljivog poduhvata je da se podstakne kreativnost uz dosta zabave, detetu omogući funkcionalan prostor za odmor, igru, učenje i druženje. Kada je prostorija, čista i okrečena, prvo od čega se polazi je nameštaj. Kreveti – pojedinačni, na rasklapanje, na sprat, u zavisnosti da li opremate prostoriju za jedno, dvoje ili pak troje dece.

Ormani, police i radni sto su osnova svake dečije sobe. Zato se neretko sve ovo spaja u jednu funkcionalnu celinu. Ako se odlučite da kupite celu sobu, povedite računa o tome kako su delovi raspoređeni, da li će ostati dovoljno prostora za kretanje, da li do prostora za učenje dopire dovoljno prirodne svetlosti.

Ako imate nešto više vremena za ovo važno opremanje, spajanje pojedinačnih komada nameštaja je odličan izbor.

Možete osmisliti kako će dečija prostorija izgledati i pretvoriti je u stvarnost ukoliko se odlučite da nameštaj pravite po meri. Ovo Vam otvara beskonačne mogućnosti – oblici, veličine, boje, dezeni i materijali mogu biti kakve god zamislite. Tako se dete ne prilagođava prostoru, već je taj prostor prilagođen detetu.

Ako nemate neku specifičnu ideju na koju ste došli zajedno sa detetom za stil koji će krasiti dečiju sobu, odličan izbor su svetle boje. To će obezbediti spokojno okruženje, ali obavezno se ''igrajte'' sa dodacima, prekrivačima, šarenim jastucima, ali naravno i nešto šarenijim zidovima. Oslušnite afinitete deteta i iznenadite ga velikom zidnom nalepnicom – sa motivom iz omiljenog crtanog filma, motivima prirode, sa likom princeza, skicom automobila, motora, čarobnih knjiga ili nečega drugog.

Neka tepih bude nežan i mekan ali obavezno veselih boja, što važi i za zavese i prekrivače. Omiljenje boje ovde mogu doći u obzir jer će stvoriti veselo i zabavno okruženje. U okviru naših korisnih saveta govorili smo izmedju ostalog i o simbolici boja. Dobro uklopljena kombinacija pastelnih boja, podstiče kreativnost, daje energiju i budi radost.

Kvalitetan i funkcionalan nameštaj za spokoj i sigurnost sa kreativnim, šarenim i veselim rešenjima su upravo ono što je najvažnije za svaku dečiju sobu. Prostor za odlaganje igračaka, dovoljno polica i pregrada obezbediće da ona bude uvek uredna i sređena.

Pored standardnih, Agacja pravi i komade nameštaja koji su posebno prilagođeni deci i uz mnogo mašte, kreativnosti i umeća zajedno sa Vama stvaramo najčarobnije prostore koje krasi visok kvalitet i jedinstvenost.