1. Prepletanje stilova, materijala i šara

Mešanje starih i novih ideja u opremanju enterijera i fuzija stilova u dekoraciji prostora je trend za 2015. godinu. Ovi tokovi stvaraju novu vrstu stilizovanog, udobnog i interesantnog prostora za život, spajajući tradiciju sa svežim inovacijama. Blage, zaobljene linije, prirodni oblici i blage boje i šeme sa potpuno različitim, modernim komadima na kojima je akcenat, dramatično menjaju celokupni izgled unutrašnjeg prostora.

2. Moderni materijali u opremanju enterijera

Divlje drvo, kamen i metal su manje-više uvek bili popularni materijali. Iako se i dalje držimo istih, ova godina donosi nešto neobičnije izbore. Drvo je rustično, prirodno svetlo, ili bojeno u neobične šare, a egzotična vrsta je prigodna za dolazeću egzotičnu godinu. Oko izbora metala nema dvoumljenja. To je ili zlato koje toplo sila, ili veličanstvena bronza. Ukoliko volite izgled kamena, za eleganciju odaberite granit, a za osećaj luksuza mermer.

Metali se uglavnom kombinuju sa drugim materijalima - za ramove, baze za stolice, stolove, sofe, krevete i rasvetu. Metalni i drveni detalji su poželjni kod klasičnog i savremenog nameštaja i ukrasnih dodataka. Beli mermer je najluksuzniji kamen koji definiše jedan od najspektakularnijih i najelegantnijih stilskih trendova za 2015.

3. Nove dominirajuće boje

Prijatne prirodne sobne boje i nežni pastel su savršen izbor. Sa velikom paletom sive boje, meke crne i krem belim tonovima, dolazi do neutralizacije i prekrajanja klasičnog kićenja i donošenja predivnih kontrasta u savremene prostore.

Hladnim senkama braon boje, u kombinacij sa granitnim sivim nijansama i naznakama boje lišća, stvara se predivan prirodni dekor koji u potpunosti opisuje moderan enterijer. Senf žuta i boja sleza, sa sve svetlo i tamno ljubičastom, bogatom plavom i roze nijansama su dominantne boje u sledećoj godini.

4. Prirodni motivi i organski dizajn

Zelene površine sa velikim prozorima i staklenim zidovima su trendovi koji inspirišu mnoge stručnjake u opremanju enterijera. Zeleni zidovi, vodeni motive, šare inspirisane prirodom, svetli materijali i cvetne tapete živahnih boja, približavaju prirodu domu.

Moderan nameštaj sa cvetnim motivima je trend koji će razveseliti svaki prostor. Krevet sa uzglavljem, savremene stolice i stolovi sa ugradnim vazama i držačima za cveće, rešetke koje se koriste kao pregrade za sobu su savršeni za opremanje eko-kuća i poslovnih prostora. Dekoracija kućnim biljkama i raznovrsnim cvećem koje podseća na skandinavske domove su jedan od jeftinih ali prelepih saveta za uređene prostora u 2015.

Prihvatite nove trendove, ali zadržite ono što vaš dom čini vašim. Preuredite svoj kutak, ako će vam to ulepšati dan. Snesite sa tavana zaboravljeni stočić za kafu i šarajte… Podržavamo svaku vašu ideju i ohrabljujemo vas da do nje dođete i zajedno sa nama pretvorite u stvarnost.

5. Moderne ideje u retro stilu

Uzbudljiva i sveža kombinacija rustičnog i retro stila sa udobnim, elegantnim i romantičnim komadima i detaljima čini novonastali stil predivnim ali i funkcionalnim. Crno-beli printovi geometrijskih oblika, posteri, grubi crteži i natpisi na crnim zidovima su savremena interpretacija dekoracije enterijera u retro stilu, sa dodatkom modernih vibracija u sobe i kancelarije.

6. Ideja spašavanja starog i recikliranja

Second hand, ponovno korišćenje i dodavanje nove svrhe starom nameštaju, kao i ideja recikliranja su nepresušni izvor inspiracije. Naravno, pored starog, dodajte savremen nameštaj kako biste dobili individualni i jedinstveni izgled.

7. Svestran dizajn

Savremeni trendovi u dizajnu enterijera slave svestranost, pa sugerišu opremanje kancelarija, soba, javnih prostorija i hotela modernim nameštajem, dekorom i rasvetom koja funkcioniše i na zatvorenom i na otvorenom.

Organski dizajn, dekoracijski paterni, materijali čije su šare inspirisane prirodnim motivima, svetli tonovi i pasteli su zajedno svestrani elementi modernog prostora – kako unutrašnjeg tako i spoljašnjeg. Oni povezuju ljude sa prirodom i osećajem slobode, uživanja i opuštanja.

Prihvatite nove trendove, ali zadržite ono što vaš dom čini vašim. Preuredite svoj kutak, ako će vam to ulepšati dan. Snesite sa tavana zaboravljeni stočić za kafu i šarajte… Podržavamo svaku vašu ideju i ohrabljujemo vas da do nje dođete i zajedno sa nama pretvorite u stvarnost.